Press "Enter" to skip to content

Думите имат енергия

Става дума за чисто енергийното измерение на нещата – всяка лоша фраза, изречена по чужд адрес, се връща като бумеранг върху нас

 

думи енергия

А най-рискови са критиките, които отправяме към себе си. Когато сме недоволни от себе си, дори и да не го изричаме на глас, а само мислено, единствено привличаме още повече неуспехи в живота си. Много трябва да внимаваме и с фразите, изречени на шега. Много жени казват за себе си „дебела съм„, без да го мислят наистина. Правят го, защото са прекалено критични, защото така са свикнали или защото просто си просят комплимент от типа „не е вярно, много добре изглеждаш“. Но според източните практики дори изречени на шега, някои думи може да ни повлияят отрицателно. Подсъзнанието ни няма чувство за хумор и когато кажем „аз съм дебела“ дори на шега, то не го осъзнава и ние Започваме да се чувстваме такава. Същото важи 3а всякакви критики като ужасна, глупава, идиотка, с каквито често сами се наричаме уж невинно.

Канадският психоаналитик Ги Корно е категоричен: „Пътят за упражняване на контрол над живота преминава през контрол над думите и мислите.“, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: