Press "Enter" to skip to content

Забравете за кафето! Ползвайте китайски лимонник

Китайският лимонник е мощен антиоксидант с доказано общотонизиращо действие

лимонник От незапомнени времена червените му плодове са използвани в Далечния изток като средство, повишаващо работоспособността и издръжливостта. Дори еднократен прием стимулира умствената и физическа дейност. При депресия билката показва изключителен ефект. Китайската медицина я прилага за възстановяване на силите след напрегната умствена работа и след ситуации, изискващи максимална концентрация и бързо вземане на решения.

Най-често се използва тинктура от семената на растението, която може да откриете в аптеките. Приемат се 20-30 капки с 50 мл вода 2 пъти дневно преди хранене. В домашни условия бихте могли да си приготвите запарка от изсушените плодове на лимонника -10 грама билка се заливат с 200 мл вряща вода. Препоръчва се по 1 супена лъжица 2 пъти дневно.

Чаят от китайски лимонник е възможен заместител на сутрешното кафе. При някои хора той се оказва по-добър вариант за преодоляване на сънливостта. Отварата, приготвена главно от семената, има свойството да премахва лошото настроение и да повишава работоспособността, като активира дейността на мозъчните клетки.

Китайският лимонник показва качества и на адаптоген – вещество, което подсилва устойчивостта на организма срещу вредни фактори. Затова се включва в профилактиката на остри респираторни заболявания и грип.

Растението притежава съставки, които противодействат на слаби токсини и на вредите, причинени от кислороден глад. Препоръчва се при дълъг престой в затворени помещения и след прекомерна

Leave a Reply

%d bloggers like this: