Press "Enter" to skip to content

За какво още са полезни полускъпоценните камъни?

Минералите са естественият компонент на Земята

Те са природни химични продукти -съединения и по-рядко елементи, възникнали в резултат на разнообразни геоложки процеси, които са протичали в земната кора през различните етапи на нейното развитие. Според фън шуй малките кристали и камъчета влияят енергийно на разстояние от около един метър. Затова се смята, че всички бижута с камъни енергизират и действат лечебно. Най-силно е въздействието им в зоните от тялото, които са близко до кристала.

По-дългите колиета с камъни според фън шуй стимулират сърдечната чакра и оказват целебен ефект върху кръвообращението и сърцето. Също и върху дробовете и дихателния апарат.

Гривните, украсени с камъни, пък влияят на биоактивните точки, разположени върху ръцете, и регулират проникването и изтичането на енергията през тях. Много са подходящи за тези от вас, които работят с ръцете си.

Носенето на пръстен с кристал стимулира отварянето на енергийните канали в края на пръстите. Според някои тълкувания малкият пръст се свързва с психичната енергия, безименният – със слънчевата енергия или виталността, средният – със силата на волята. Показалецът се свързва с мъдростта, а палецът със собственото его. Смята се, че ако носите повече пръстени, енергиите им се обединяват.

Обеците са в близост с акупунктурните точки, чрез които се въздейства пряко върху епифизата, наричана от тибетците третото око. Смята се, че тези камъни развиват интуитивните и психичните способности. Оказват влияние върху главата като цяло, лекуват синусите, очите и ушите.

Leave a Reply

%d bloggers like this: