Press "Enter" to skip to content

Как да си направите мандала – матрица на здраве, успех, любов и богатство?

Що е мандала?

 

мандала богатство

Това е символична диаграма с кръгла форма, чиято рисунка може да бъде абсолютно произволна – от изображение на растения, животни и човек до абстрактни рисунки. В превод от санскрит мандала означава кръг, център, диск. Такива кръгове рисуват будистките и индуистките монаси в своите духовни практики. Те произнасят молитви и медитират, а потапяйки се в тайнствения свят на мандалата, достигат просветление, разширяват съзнанието и разкриват нови възможности у себе си.

Започнете от по-простото – създаване на собствена мандала. Изяснете си какво ви е нужно най-много в момента (пари, успех, любов, кариера) и пристъпете към работа. Главното в този процес е усилено да мислите за това, какво искате да постигнете, да си представяте, че вашето желание вече се е осъществило. Тъй като медитацията по време на рисуване помага да се доближите до желаното, а правилната настройка и положителните емоции усилват ефекта от рисунката.

Освен това мандалата може да стане прекрасно лекарство срещу стрес. Рисувайки я, получаваме възможност да хармонизираме вътрешното си състояние, да спрем и да помислим, да се отпуснем и да се настроим на нужната вълна. Процесът на рисуване на мандалата ни потапя в своего рода транс и така оставаме насаме със себе си, със своите мисли и чувства. Неслучайно в наши дни мандалотерапията се използва като психотерапевтичен метод, помагащ да се потопим в дълбините на своето „аз“, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: