Press "Enter" to skip to content

Как японките се грижат за напукани устни

Кожата на устните също загрубява и има нужда от редовно ексфолиране. На Изток правят това с помощта на захар и оризово брашно

Устните също за част от ритуала за красота на жените от Азия. И макар тази част от света да е известна с производството на различни готови козметични средства, съществуват и достатъчен брой рецепти, които могат да се приложат и в домашни условия.

Ясно е, че кожата на устните е прекалено нежна, за да използвате обичайния скраб за лице, който бързо може да се закупи готов. Идеята на домашно приготвения скраб за устни е, че той ще е по-щадящ.

Може да ползвате ръчно приготвения скраб за устни както през лятото, така и през зимата

• Захарта прекрасно излющва мъртвите клетки, овлажнява и подхранва кожата. Най-добре е да използвате кафява. Леко навлажнете устните и ги натрийте със захар. Масажирайте 2-3 минути, изплакнете и сложете балсам.

• Още по-добре е да смесите щипка захар с 1/2 ч.л. мед и да масажирате 1-2 минути. Отделете остатъците със салфетка и сложете балсам.

• Ще комбинирате ексфолирането с подхранване, ако смесите щипка захар, 1/2 ч.л. зехтин и 2-3 капки лимонов сок. Намажете на устните и масажирайте 2-3 минути. Измийте с топла вода и сложете балсам.

•Хлебната сода има отличен почистващ ефект, справя се с възпаления и помага за заздравяване на ранички. Разбъркайте 1 ч.л. сода с малко вода до получаване на гъста каша.
Нанесете на устните с масажиращи движения и оставете за 5 минути. След това измийте и намажете с балсам.

• Отлично ексфолира в дълбочина скраб от 1 с.л. оризово брашно и 1 ч.л. сок от алое (или гел от аптеката). Старателно втрийте в устните. След 5 минути попийте остатъците със салфетка.

Източник: woman.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: