Press "Enter" to skip to content

Китайски лечители чистят тялото с мента и глухарче

Според китайската медицина преди да подложите тялото си на лечение или диета, вие трябва да го прочистите

Чаят от мента е чудесно средство за това. Глухарчето от своя страна ще ви помогне да постигнете баланс, който не сте и мислили, че може да се постигне само с природни средства.

Ментата успокоява нервите и снема напрежението. Тази ароматна билка изчиства съдовете, тонизира ги, а при застой на жлъчката помага за нейния отток. Способства за извеждане на токсините чрез червата и бъбреците за сметка на засилване на кръвообращението им. Ментата обезврежда токсините, освежава и има антисептични свойства.

Лечителите от изтока казват, че ментата е растението, което най-добре коригира енергията Чи.

Глухарчето е един от най-силните природни очистители на организма, като най-известното му лечебно свойство е пикочогонният му ефект. Заради горчивия си вкус то предизвиква апетит, стимулира придвижването на храната по червата, отстранява метеоризма, леко разхлабва и извежда токсините. Много полезна е салатата от глухарче – тя изчиства организма, но е горчива. Лечебният й ефект обаче с лихва компенсира този недостатък.

Изчистващи свойства притежават също и полският хвощ, пелинът, белият равнец, къпината и др. Но не забравяйте, че всяка билка може да предизвика негативна реакция на организма, затова не пропускайте да се консултирате с лекар.

Leave a Reply

%d bloggers like this: