Press "Enter" to skip to content

Класически маски за коса спасяват от косопад

Липса на време и лоши климатични условия съсипват косата

Малко преди края на есента се проявяват следните симптоми: кичурите започват да се наелектризират(поради увреждане на връхния рогов слой), цъфтят, падат, стават бледи, чупливи и губят блясъка си.

За да реанимирате косите си, на първо време е необходима „бърза помощ“ от народни средства и домашни грижи, а след това задължително се отдайте и на салонни процедури.

Липа, лайка, коприва, мента – не случайно с тези природни дарове нашите прабаби още от древността са поддържали в добро състояние дългите си коси. Народните рецепти действително помагат на косата да събере сили.

Маска за коса от яйчен жълтък и рициново масло

Не само възстановява косите, но и ги избавя от пърхот, овлажнява сухата кожа на главата.

Разбийте 1 с. л. рициново масло и 1 яйчен жълтък. Нанесете маската върху косата, увийте главата в полиетиленов плик, а след това – в кърпа за по-добър термоефект, и оставете за 3 часа. Измийте с топла вода, като използвате шампоан за суха коса. Достатъчно е да прилагате маската веднъж седмично и косата ви ще стане еластична и бляскава и ще спре да цъфти.

Липова настойка

Използва се за изплакване -2 – 3 пъти седмично. 100 г липов цвят се заливат с 2 чаши вода, кипва се, кисне 15 минути, прецежда се.

Leave a Reply

%d bloggers like this: