Press "Enter" to skip to content

Кои са основните методи на водолечение според Себастиан Кнайп?

Всеки ден в света милиони хора изпитват някакво страдание или страдат от някакво неразположение

Човешкото тяло е уникална машина. Здравето ни е един от малкото ценни капитали, които имаме. Но все пак, колкото и уникално да е тялото ни, то е и много податливо на всякакви болести.

Според Кнайп нашите болести са следствие от неправилната циркулация, застоя и нарушения състав на кръвта или от увредената от другите тъкани кръв. Себастиан открил, че в основата на всички наши здравословни страдания са проблемите, които имаме с кръвообращението.

Методът на Кнайп първо проследява симптомите, открива причината за заболяването и едва тогава се пристъпва към изготвяне на план за лечение.

Болката в кръста, например, може да е свързана с това, че имаме лумбаго, но може и да е от неправилното функциониране на бъбреците. Почти всичко, което се случва в нашето тяло е свързано с кръвопотока. Ако той е нарушен, нарушава се и правилното функциониране. Той трябвало да намери начин да отстрани от кръвта „веществата, които увреждат нейните сокове“. Изцелението е свързано с общо укрепване на организма. А това укрепване е невъзможно да се случи, без тялото ни да преживее няколко шокови промени в температурата, които да раздвижат кръвта.

Правилното хранене от друга страна възпрепятства попадането на отрови в кръвта и това още повече допринася за правилното функциониране на органите и системите в нашето тяло. Всичко в нашият организъм е свързано, според Кнайп и ние трябва да работим за запазването на тази връзка.

Leave a Reply

%d bloggers like this: