Press "Enter" to skip to content

Кой е най-нещастният ден?

Според една от най-големите британски застрахователни компании понеделник 27 е най-нещастният ден в годината

Именно тогава с хората се случват най-много беди и нещастни случаи. По този начин отчетът на специалистите, базиран върху милиони искове на клиенти, развенчава мита за петък 13.

А 30 август е най-опасният ден в календара за влюбените двойки. В този ден, съвпадащ с края на сезона на летните отпуски, критично ниво достигат факторите, провокиращи конфликти.

„На 30 август двойките осъзнават, че лятото е свършило безвъзвратно. Обикновено тогава влюбените започват да си късат нервите един на друг с безполезни спорове, които се отразяват негативно на взаимоотношенията им“, споделя британският психотерапевт Пола Хол.

Според нея около 30 август семейната хармония започва да се трови от обективни и субективни фактори.

Първо, еуфорията, останала след летния отпуск, окончателно се изпарява, отстъпвайки място на прозата на деня. Второ, двойките обикновено осъзнават, че за времето на почивката са си омръзнали порядъчно. Трето, на домашния им адрес започват да идват купища сметки за заплащане на летните удоволствия, които често надвишават финансовите възможности на партньорите, които изпадат в депресия. Последният пирон в ковчега на взаимоотношенията бива забит от осъзнаването на факта, че до следващата отпуска около Коледа е още много, много далече.

„Както е известно, хората се страхуват от петък 13. Но, както показват нашите данни, най-много и различни нещастни случаи, ПТП, пожари и т. н., стават именно в понеделник 27″, заявява представителят на застрахователна компания Кевин Синклер, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: