Press "Enter" to skip to content

Къде е скрита най-древната пирамида на Земята?

В индонезийските джунгли, на терасите на хълма край селцето Гунунг Паданг на 120 км от Джакарта, са разхвърляни гигантски каменни блокове

 

пирамиди

Според твърденията на доктора по геология Дени Хилмън там е скрита най-древната пирамида на Земята, чиято вероятна възраст е 20 000 години. Много археолози се отнесли скептично към изводите на Хилмън, но в същото време тезата му има и много привърженици, които смятат, че съвременната наука подценява способностите на човека от неолита. Та нали някой все пак е построил турския комплекс Гебекли Тепе и подводния град Дварка в Индия.

Каменните блокове, открити в Индонезия, може би имат отношение към легендата за потъналия в океанските води южноазиатски континент Сундаланд,който е просъществувал до края на следледниковия период. Не е изключено строителите на индонезийската пирамида да са били оцелели представители на изгубената цивилизация на Сундаланд. Камъните на Гунунг Паданг са необикновени. Когато се удари по тях с твърд предмет, те резонират в тоналността на камбаните. Това е рядко явление, известно като литофония – способност на някои камъни под външно въздействие да издават звуци, наподобяващи музика, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: