Press "Enter" to skip to content

Лечебните свойства на цветовете

Оранжевото е цветът на изцелението

 

цветове лечение

Подходящо е при преумора, депресия, проблеми с далака, стомаха и белите дробове.

Червеното се свързва с кръвта, вярва се, че стимулира кръвообращението и имунната система. То възбужда и зарежда. Подходящо е при анемия, отпадналост, умора и сексуални проблеми.

Синьото е цветът на успокоението, особено по-светлите му нюанси. То представлява вечните море и небе. Подпомага релаксирането на тялото. Подходящо е при хиперактивност, безсъние, депресия, нервност.

Виолетовото се смята за мистичен цвят, цвят на духовни търсения и езотерични светове. Препоръчва се 3а хора, които усещат, че имат скрити заложби и искат да ги развиват. Може да се използва в ежедневието като източник на скрита мъдрост и тайнствена сила. Подходящо е при депресия и несигурност.

Зеленото е нюансът на природата, то внася радост и хармония в живота ни. Препоръчва се в по-меките си пастелни тонове. Подходящо е при проблеми с бъбреците, очите, кръвното налягане, главоболие, преумора и депресия.

Черното е проблемен цвят. Духовните учители препоръчват да го избягваме, защото вместо да ни зарежда с енергия, то я изсмуква от нас.

Важно е да знаете, че не е нужно да се обличате от глава до пети в определен цвят. Може само бельото ви да е в нюанса, от който имате потребност, пише списание „За жената”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: