Press "Enter" to skip to content

Мудра за снижаване на артериалното налягане

Тя е много лесна за изпълнение

кръвно Кръстосайте кутретата на двете ръце, както и безименните и средните пръсти. Забележете, че кутрето на дясната ръка трябва да се намира отвън. Палците и показалците са изправени. След това сгънете палеца на лявата ръка, притиснете го към основата на показалеца на дясната ръка. В същото време свитият палец на дясната ръка трябва да се постави под сгънатия показалец на лявата ръка.

При високо артериално налягане е необходимо да легнете и максимално да отпуснете цялото тяло, започвайки от върха на пръстите на краката. Дишането да е свободно. Когато тялото се отпусне, направете няколко дихателни движения, като коремът ви „хлътва“ при удължено вдишване. Мислено кажете: „Артериалното налягане се снижава, снижава, снижава“, а пръстите на ръцете съберете в необходимата мудра. Издишването трябва да е „топло“ (сякаш сгрявате околния въздух) и много бавно.
Визуализацията и афирмацията ще усилят действието на мудрите, ще намалят повишеното артериално налягане, ще успокоят, ще насочат мислите в позитивна посока.

Leave a Reply

%d bloggers like this: