Press "Enter" to skip to content

На Изток предпочитат естествената красота

Почиствайте и тонизирайте лицето два пъти дневно според типа кожа

Ако е много суха, ползвайте тоалетно мляко, обогатено с антиоксиданти – витамините Е и А. Мазната кожа се почиства с гел. Нанася се на влажно лице и с енергични движения се масажира. Пяната се изплаква обилно с топла вода, пише вестник „Всичко за семейството“.

Не пропускайте дълбокото почистване. Отстранете мъртвите клетки чрез пилинг. След това си направете антиейдж маска: смесете 2 ч.л. от меката част на авокадото (банан), 1 ч.л. лимонов сок,1 жълтък и 3 ч.л.зехтин. Нанесете маската на лицето и деколтето. След 15-20 минути измийте с хладка вода.

Половин час преди да излезете, подхранете лицето с мазен крем. На пазара се предлагат продукти с визоново масло, обогатени с липиди, витамини, минерали.

За да освежите кожата на тялото, напълнете ваната с топла вода, добавете 200 г морска сол и полежете 5-10 минути. След като изсъхне кожата, нанесете бадемово масло.

За гъсти вежди си направете маслен компрес. Затоплете на водна баня 2 с.л. рициново масло. Като се поохлади, натопете два тампона, поставете ги върху веждите. Добре е компресът да стои поне 10 минути.

Изтощената коса ще живне, ако я подхранвате: смесете 1 жълтък с кафеена чашка коняк. Нанесете я върху косата, покрийте с фолио и топла кърпа. След 15 минути измийте с яйчен шампоан. За блясък изплакнете с вода, в която сте разтворили 1 с.л. ябълков оцет или сока от един лимон.

Ако и след тези грижи видът ви е уморен, спасението е в бързодействащите ампули – еликсир срещу бръчките с колаген, с еластин. Първо вземете хладък душ за тонизиране на кожата. Когато изсъхне, нанесете ампулата. В резултат лицето си връща здравия свеж тен, съветва вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: