Press "Enter" to skip to content

Прана – за един по-добър и здрав живот

Прана е жизнената енергия – излъчва се от Земята, Слънцето, дърветата, водопадите и е във всичко живо – хора, животни, плодове, зеленчуци, цветя

прана Преминава в телата и е по-важна за тях от въздуха, водата и храната.

Праната свързва тялото и душата. Тя поддържа невидимото енергийно тяло, както храната – видимото. Това става автоматично – човек не разсъждава как да смели храната или как да доставя енергия на клетките си.

Промените в енергийното тяло се проявяват в центровете му, наречени чакри. Има техники за използване на околната прана, за да не хаби човек собствената си. С тях праната се насочва към органите, които имат нужда от възстановяване.

Лечението с прана е холистичен метод за справяне с неразположения, преумора, главоболие, висока температура, детски настинки, кръвотечения от носа, менструални проблеми, ухапвания.

Храни като салатите и плодовете те карат да се чувстваш лек, други те изпълват с усещане за щастие като шоколада, билките пък лекуват. Месата и сирената те правят тромав, изтощен и ленив. Сънен, отнесен и още по-гладен си след ядене на тестени храни и сладкиши.

Енергийните стойности на продуктите зависят от обработката и въздействията, на които са били подложени, докато стигнат до трапезата. Праната на един картоф например зависи от емоционалното състояние на този, който го е отгледал, на този, който го е сготвил, и, разбира се, на този, който го яде. Всеки може да променя енергийно продуктите, с които се храни, така че те да са здравословни за него.

Leave a Reply

%d bloggers like this: