Press "Enter" to skip to content

Презареждане: поправете грешките на бременността

Матриците са гъвкави; те продължават да се формират в първите няколко години от живота на детето

Затова майката винаги има възможност да коригира ситуацията.

Ако бременността е била неочаквана, имали сте съмнения да оставите детето или не, по-често му говорете за любовта си.

Ако сте очаквали дете от другия пол, по-често се обръщайте към него с акцент върху пола му: „моето момче“ или „моето момиче“.

Ако при раждането е използвана стимулация, предоставяйте на детето възможността да решава: каква играчка да вземе със себе си на разходката, каква супа да хапне, какъв цвят обувки да обуе. Просто нека избере само.

Децата, които са се родили с помощта на цезарево сечение, не са преминали през втората и третата матрица. За да растат по-приспособени към живота, пред тях трябва по-често да се поставят различни игрови препятствия, които да преодоляват. Полезно е също и пързалянето по пързалка (с непременна радостна среща с мама на финала).

Ако едва роденото дете прекалено бързо е откъсното от майката, следващите три години тя трябва да прекарва колкото се може повече време с него. И, разбира се, не бива да бърза да го изпраща на ясли или под опеката на баба или бавачка.

А на онези, които на всяка цена искат да знаят дали не са „заседнали“ случайно в някоя от матриците, Станислав Гроф предлага да опитат холотропно дишане. С помощта на тази дихателна техника (тя трябва обаче да се изпълнява само под контрола на специалист!) човек може да си спомним всичко, което е преживял в утробата на майка си и по време на раждането. Удивително е и понякога необяснимо, но веднага след подобно „второ раждане“ индивидът се избавя от множество проблеми, става по-спокоен, а животът му – хармоничен.

Казват, че не можем да се родим отново, за да променим старта на живота си. Затова пък можем да се родим сега, за да променим живота си към по-добро. Никога не е късно да се започне отначало…

Leave a Reply

%d bloggers like this: