Press "Enter" to skip to content

Проклятието на диамантите тегне над всеки техен притежател

Знаменитите диаманти често оставят кървави следи и пораждат слухове за проклятия

 

диаманти индияДа си спомним например известният детективски роман на английския писател Уилки Колинс „Лунният камък“, където сюжетните перипетии се въртят около фатален диамант. Ето как започва романът: „Един от най-невероятните разкази се отнася до жълт диамант – предмет, знаменит в отечествените летописи на Индия. Старинно предание гласи, че този камък украсявал челото на четвероръкия индийски бог на Луната… Вишну предсказал нещастие на онзи, който се осмели да похити свещения камък, и на всичките му потомци, които го наследят. Минавали векове, докато в началото на осемнадесето столетие от християнската ера не се възцарил Аурангзеб -монголски император. По негова заповед храмовете на поклонниците на Брахма били разграбени и разорени… а Лунният камък – похитен от един от военачалниците на Аурангзеб… Поколенията се сменяли, а воинът, извършил светотатството, загинал от ужасна смърт. Лунният камък преминавал, носейки проклятие, от един незаконен собственик към друг…“.

Романтично настроеният писател не бил далече от истината. Езотериците знаят, че попадайки в ръцете на престъпник, диамантът започва да действа против него. Освен това, независимо че диамантът може да прогонва не само лошите сънища, но и греховните помисли, той не може да противостои на дяволските интриги. Така че „прокълнатите“ диаманти са резултат от дейността на хората. Именно те проливат кръв и извършват престъпления заради богатства. И диамантите отмъщават за това.

Самият „къс от вечността“, или както още наричат диаманта „къс от звездите“, крайно рядко крие в себе си негативна енергетика. Нещастия могат да донесат само камъни със сериозни вътрешни дефекти – петна или затъмнявания. Но такива диаманти практически не се използват в бижутерията.

Брилянт е названието не на камъка, а на начина на шлифоване (от френското brilliant -блестящ). Ако става дума за брилянт, шлифован от диамант, наименованието на изходния камък може да бъде пропуснато – тогава означава и вид шлифовка, и диамант.

В Индия диамантите се използват в аюрведическата медицина: енергията им е много тънка, мощна и подхранва с вибрациите си ефирното тяло. Смята се, че диамант на пръстена укрепва целия организъм, предпазвайки собственика си от болести. Освен това тънките вибрации на диаманта стимулират и подмладяват сърцето, влияят благотворно на работата на нервната система, стимулират мозъчната дейност, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: