Press "Enter" to skip to content

Пръстен – едно необикновено украшение

Не случайно древните са приписвали магически свойства на пръстените

пръстен
Самата им форма е намек за безкрайността на битието. В древен Египет венчалните пръстени се правели от различни метали, както и от стъкло и керамика. Носели ги на безименния пръст на дясната ръка. Египтяните вярвали, че именно от там започва „артерията на любовта“. При древните римляни се е появил обичаят при встъпване в брак да се разменят железни или бронзови пръстени. И едва през 111 – IV в. от н. е. са се появили венчалните пръстени от злато.

ПРЕПОРЪКИТЕ НА АСТРОЛОЗИ И ХИРОМАНТИ

Ако сте прекалено емоционални и темпераментни, носете пръстен на палеца – това ще сдържа вашия темперамент, ще усмири агресията. Обикновено пръстен на палеца носят мъже, които се стремят да се самоутвърдят.

Ако сте срамежливи и нерешителни, поставете пръстен на показалеца.Това ще повиши вашата увереност и самооценка и ще ви донесе успех.

Ако не ви върви в живота, носете пръстен на средния пръст. Така ще успеете да преодолеете несгодите. Най-добре е това да е фамилен пръстен, предаван в семейството по наследство. Пръстен на средния пръст е полезен и за хората, които се увличат от духовни практики.

Тези, които се смятат за естети, трябва да носят пръстен на безименния пръст. Той ще способства за слава и богатство. Ако по характер сте спокоен човек, ще ви подхожда тънък пръстен. Ако сте пламенни и неуравновесени, изберете по-масивен.

Ако мечтаете да постигнете успех в дела, изискващи красноречие, гъвкавост на ума, както и ловкост на ръцете, носете пръстен на малкия пръст.

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА МАТЕРИАЛА

На палеца е най-добре да се носи меден пръстен; на показалеца – златен или оловен; на средния – железен; на безименния – златен, тъй като той символизира любовните или брачните връзки; на безименния пръст носете сребърен пръстен. А ако сте склонни към окултизъм, можете да носите сребърен пръстен и на всеки от останалите пръсти: това ще способства за развитие на магическата и пророческата дарба.

Leave a Reply

%d bloggers like this: