Press "Enter" to skip to content

Пшеничните кълнове и тяхното приложение в източната медицина

Повечето европейци използват пшеничените кълнове предимно в козметиката

Източната медицина използва пшеничните кълнове за профилактика и лечение на много болести. В тях се открива високо съдържание на хлорофил, благодарение на който организмът се прочиства от токсини и тежки метали, възстановява клетките и подобрява кръвоснабдяването.

Затова китайските лечители препоръчват употребата на пшенични кълнове. С тях се постига комплексен и траен резултат – прекрасен тен на лицето, блестяща коса, здрави нокти и отлично самочувствие. Освен това пшеничните кълнове съдържат няколко десетки микроелементи, жизненоважни за организма (цинк, селен, желязо, манган и др.). Всички тези качества правят продукта безценен и при диети, защото доставят веществата, които недостигат при ограничаване на останалите храни. Кълновете са нискокалорични – съдържат около 13-15 калории в 100 г. Добавяйте ги към салатите си и освен че ще отслабнете, вие няма да загубите нищо от здравето и красотата си.

Много препоръчително е да приемате сутрин на гладно малка купичка кисело мляко с пшенични кълнове. Това ще ви даде сила и енергия за целия ден.

Leave a Reply

%d bloggers like this: