Press "Enter" to skip to content

Как водолечението помогнало на един свещеник да оздравее от тежка болест?

Разказваме ви чудната история на Себастиан Кнайп, който успял да се излекува благодарение на един уникален метод

Докато боледувал, той попаднал на брошура, в която било описано как онези, които страдат от слабост и изтощение биха могли да се излекуват с водолечение. За целта те трябвало да правят студени бани и обливания със студена вода.

За да облекчи състоянието си, Себастиан Кнайп решил да спазва написаното там. Първоначално пробвал три месеца, а после още шест. Независимо от температурите навън той ходел всеки ден да се къпе в Дунав. Тези процедури той правел по 4-5 пъти на ден. Въпреки, че здравето му се закрепило, той не успял да оздравее.

Минала една година, през която свещеникът се преместил в Мюнхен. Там той се запознал със студент, който имал подобни на неговите оплаквания. Двамата продължили да правят процедурите и студената вода, както и почти непрекъснатото закаляване подобрило здравето и на двамата.

От тогава насетне, Кнайп нито за ден не пропускал да прави водните процедури. Доживял до дълбоки старини, а на 70 години изглеждал и се чувствал като 40-годишен мъж.

Докато бил свещеник той не спирал да проповядва именно този метод за изцеление. Въпреки това, през годините той не само усъвършенствал метода в брошурата, но и го променил.

Според него имало прекалено много начини, по които можело да се ползва водата, така че не виждал смисъл те да останат неизползвани. Макар и по неговата методика резултатите да идвали по-бавно, те били много по-трайни.

Leave a Reply

%d bloggers like this: