Press "Enter" to skip to content

Су джок: Цветът на щастието и вкусът на успеха

Подбирайки цветовата гама в облеклото, в интериора, човек привнася енергията, която не му достига

болест

Зеленият цвят съответства на енергията на вятъра, червеният – на енергията на топлината, оранжевият – на горещината, жълтият – на влажността, кафявият – на сухотата, черният – на студа.

При недостиг на енергия трябва да носите цвета, който й съответства, а при излишък – обратно – да се откажете от цвета на тази енергия и да отдадете предпочитание на цветовете на стихията, която подчинява вашата излишна енергия. Например, ако ви измъчва страх (доминира енергията на студа), ще ви помогнат дрехи в червени тонове (студът се подчинява от топлината). В периоди на тревога (енергия на влажността) избирайте черния цвят (влажността се подчинява на студа). При прекалена раздразнителност (енергия на вятъра) са подходящи жълтите тонове (вятърът се подчинява на влажността). При мъка, депресия (енергия на сухотата) са необходими всички оттенъци на зеленото (сухотата се подчинява на вятъра). Излишната радост (енергията на топлината) е добре да се уравновеси със спокойни кафяви, пастелни, кремави тонове (топлината се подчинява на сухотата). Що се отнася до енергията на горещината, която ни изпълва с щастие, то нейният излишък не пречи на никого. Заобиколете се с оранжеви предмети и така ще подхраните тази стихия.

Всяка стихия има не само цвят, но и свой вкус. На вятъра съответства киселият вкус, на топлината и горещината – горчивият, на влажността – сладкият, на сухотата – лютият, на студа – соленият. С една дума, ако ви се прияде соленичко, означава, че не ви достига енергията на студа. Важно е да се обръща внимание на собствените кулинарни пристрастия! Ако някой вкус ви е неприятен, значи е настъпил излишък от дадената енергия и не бива да се насилвате, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: