Press "Enter" to skip to content

Тренирайте интуицията си! Тя ще ви се отблагодари!

Бил направен следният опит: на хора били показани неприятни картинки – змии, паяци, катастрофи, и било установено чрез измерване на кръвното налягане на анкетираните, че то се повишава две секунди ПРЕДИ появата на дразнещата фотография. Тоест организмът реагира на неприятните фактори, преди да узнае за тях! Накратко – предчувства ги!
intuicia trenirovki

Дмитрий Менделеев винаги молел жена си да каже първата мисъл, която й хрумнела, когато обсъждали някакъв проблем: именно по този начин може да се получи правилното решение.

Спорно е, че интуицията е по-присъща на жените, а логиката – на мъжете. Уви, силният пол и тук показва по-добър резултат и дава по-високи интуитивни способности. Само че дали те са природни, вродени, или мъжете просто ги тренират, е под въпрос. Обикновено интуицията е резултат на грижливо развитие и усъвършенстване. Тя е форма на подсъзнателно разсъждение, способност на нашия мозък да събира, структурира и съхранява информация.

Развивайки у себе си таланта да запомняме, да колекционираме образи, модели на поведение, събития, причини, резултати, повтарящи се ситуации, ние създаваме стратегически запас – логически групи, от които се възползваме прирешаване на сходен проблем. Тоест можем и да не осъзнаваме, че използваме шаблони с информация, съхранявана в мозъка ни, но при това постъпваме правилно – както се казва, без да мислим.

Ако се занимавате с развитие на шестото чувство съзнателно, постепенно ще разберете, че тихият „вътрешен глас“ почти винаги участва във вземането на решения. Менталните прозрения, които са помагали на нашите предци да оцелеят, ще станат и за вас ефективен инструмент за успех.

Зад интуицията стоят милиони години еволюция, а научните знанияя изместиха за някакви си 500 – 600 години. Нашият интелект все още не е успял да убие способността към чувствено познание. Ние се гордеем, че сме се научили да контролираме емоциите си, но само като освободим нашите чувства, те могат да ни подарят редкия дар на ясновидството, предсказанието, интуицията, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: