Press "Enter" to skip to content

Фън-шуй за аквариумите и рибките

Мнозина отглеждат в дома си някакъв питомец: хамстер, куче, котка или някое екзотично зверче

рибки
От какви критерии обикновено се ръководим при избора на домашно животни? Най-често това са просто нашите симпатии, а понякога се дължи просто на случайност или подарък. Обикновено не се замисляме, че новият обитател ще повлияе на енергетиката на нашето жилище и в известна степен върху живота ни. Затова е добре да се вслушаме в препоръките на фън-шуй по отношение на животните в дома ни.

Най-лесно както от практическа, така и от езотерична гледна точка е да си завъдим рибки. При това най-изгодно е, ако са златни, асоцииращи се от даоските мъдреци с богатството (фън-шуй се базира на религията на даосизма).

Важно е водата в аквариума винаги да е чиста, както и парите, които ще потекат към нас. Главното е да не поставяме аквариума отдясно на входната врата: той може и да привлече финансовото благополучие, но ще се отрази зле на семейните отношения. Най-добре е да се разположи в югоизточния сектор на дома и в него да се отглеждат девет рибки – осем златни и една черна, поемаща върху себе си цялата негативна енергия, която попада в дома. И макар че маститите професионалисти-аквариумисти не уважават тези обикновени рибки, те са красиви и лесно се отглеждат, а ако майсторите на фън-шуй са прави – значи са и крайно полезни, пише вестник „Феномен“

Leave a Reply

%d bloggers like this: