Press "Enter" to skip to content

Фън-шуй за градината

През лятото всеки, който притежава градина, се стреми да прекарва възможно най-много време в нея

градина пътечка

За да бъде откритото пространство не само приятно, но и полезно за вас, е добре да приложите правилата на Фън-шуй към подредбата му.

Най-напред обърнете внимание на входа на градината. Ако е задръстен с ненужни предмети, и общуването ви с околните няма да е гладко, смятат специалистите по древното китайско учение за хармонизиране на енергията Чи. В случай че е преграден с летви, ще срещате препятствия. Ако е обрасъл с бурени, животът ви ще се изпълни с ненужни случки и хора. Затова го разчистете добре, боядисайте вратата в приветлив цвят, сложете край нея кашпи с красиви растения.

Най-добре е алеите в градината ви да са приятно лъкатушещи, с леки завойчета. Ако нямате такава възможност и трябва да са прави, посадете около тях ярки цветя – тяхната енергия ще тушира твърде агресивното излъчване на дългите линии.

Полупрозрачните телени огради създават дискомфорт на обитателите на имота, защото те се чувстват постоянно наблюдавани. Същото е и с високите зидове, които твърде много ги изолират. Най-добрият избор е плътна ограда, пред която да засадите храсти и дървета, така че да не я виждате.

Не поставяйте градинските столове и маси насред поляната. Всеки обича да се чувства защитен, така че е най-добре зад гърба на гостите да има естествени прегради като цветя и храсти. Ако това е невъзможно, осигурете специални градински прегради. Те са ниски и по тях може да се вият пълзящи растения, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: