Press "Enter" to skip to content

Фън-шуй за работното място

Напоследък хората работят във все по-тесни пространства, натъпкани с все повече колеги и вещи

Ако на всичкото отгоре нямате прозорец в офиса си, все пак съществува начин да привлечете добрата енергия към себе си. Американската специа-листка по Фън-шуй Родика Чи обяснява как.

1. Погрижете се за качественото осветление и проветрение. Препоръчително е да имате 3 равнища на осветление. На тавана може да закачите големи неонови лампи, на бюрото да поставите една по-малка, зад гърба ви или от едната ви страна – дребен аплик.

За свеж въздух на първо място е необходим добър климатик. Обстановката ще стане още по-здравословна, ако разположите тук-таме растения, известни с пречистващите си свойства, като евкалипт, декоративни люти чушки, портокалово дръвче, розмарин.

2. Погрижете се за украсата. Ще привлечете положителната енергия, ако декорирате офиса с две големи скулптури, снимки, плакати или картини. Може да заложите и на фототапет.

3. Поставете бюрото си в командна позиция. Това означава, че лицето ви трябва да е обърнато на изток или югоизток, а зад гърба ви не бива да има празно пространство. Най-добре е да се изолирате със стена, а ако не може – поне с висок параван, пише вестник „Всичко за дома“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: