Press "Enter" to skip to content

Фън-шуй за строители или какво трябва да спазите, ако строите собствен дом

Препоръки по приложен фън-шуй – правилното организиране на интериора – се предлагат често

 

фън шуй къща

Печатните и електронните медии добре са се потрудили по този въпрос, като ни запознават както с работи на сериозни класически майстори, така и на адепти на „леките“ европеизирани школи. Но в цялото това разнообразие не е лесно да се намери отговор на някакъв конкретен въпрос. В едно ръководство се изисква съставянето на натална карта, в друго – да се определи посоката по компаса Ло Пан, в трето – да се отчете секторът на Блуждаещите звезди. Човек се обърква, махва с ръка и се чувства измамен.

В много случаи домът е разположен над нежилищни, проходими или търговски помещения – сякаш е „окачен“.Такова положение се смята за силно негативно. Как да се коригира ситуацията?

Фън-шуй обожава всичко да поставя „на крака“: леглото трябва да е с крака, а не „легнало“ върху пода; жилището също да е на земята или поне върху друго жилище. Ако „виси“ над арка, то е лишено от контакт със земята, следователно такова „орлово гнездо“ не може да се подхранва от енергетиката й. Нещо повече, неблагоприятно за живеене е не само първото жилище над арката, но и двете над нея – едва в четвъртото енергетиката започва да се нормализира, но като цяло съветът е да се избягват „увисналите“ домове. В тях хората могат да развият нервози, фобии, да страдат от безсънни.

„Окачените“ жилища бавно променят характера и съдбата на човека в посока на някаква крайност, която е била зададена изначално, но не би се проявила така ярко, ако не е влиянието на негатива на местоположението. Така например склонността към самота може да се превърне в пълна изолираност и мизантропия. Семействата, живеещи над арка, са заплашени от развод и (или) безкрайни конфликти. Децата са хиперактивни и подложени на остри респираторни и вирусни инфекции.

Домът, разположен над арка, е подходящ за философ, мислител, учен, способен към самовглъбяване, който контролира своите импулси, медитира, твори и търси свой собствен път. Това е по-скоро обител за самотници, а не семейно гнездо.

От друга страна, може би именно в такова жилище вашето семейство живее отдавна щастливо и хармонично. Случва се така, че егрегорът на семейството изначално е по-силен от неблагоприятния геофизически фактор или фактора на планировката и разположението на жилището; или пък е извършено стихийно надстрояване, което е компенсирало ситуацията. Влияят предмети на религиозните култове, кристални свещници, огледала, животни (за такова жилище е препоръчително отглеждането на котка) и растения, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: