Press "Enter" to skip to content

Хипнотична техника връща спокойствието и увереността

Техниката се нарича „Пътешествие до центъра на Вселената“

хипноза Меката хипнотична техника ще ви помогне да визуализирате фундаменталния вътрешен ресурс и да го зафиксирате в рисунка, за да получите достъп до него във всеки момент.

Седнете на стол, облегнете се, склонете глава на гърдите. Опрете краката на пода (стъпалата са леко раздалечени). Затворете очи. Отпуснете мускулите на гърба, лицето, челюстта, езика. Сложете ръце на коленете. Почувствайте тялото си. Дишайте дълбоко. Дайте си обещание, че напълно ще контролирате процеса, и се отнесете максимално сериозно към всичко случващо се. Задайте си въпроса: „Какво има у мен, за което се държа, когато настъпи тежък момент?“.

Ще възникне визуален образ – не го пропъждайте. Задръжте го пред вътрешния си поглед, внимателно го разгледайте. И главното: отнесете се към тази картинка с цялото уважение, дори и отначало да ви обезкуражи. Когато почувствате, че сте разгледали образа добре, го пуснете. Бавно отворете очи и се върнете към реалността.

Вземете лист, молив или бои и нарисувайте това, което сте видели. Ако образът не е бил един, направете няколко рисунки. Постарайте се да отразите не само външните черти, но и чувствата, които е предизвикало у вас това потапяне. След това можете да обсъдите рисунката с психолог или с близък, на когото имате доверие.

Всеки път, когато ви се струва, че стоите пред избор, на границата на своите възможности, изваждайте рисунката и я разглеждайте. Възприемайте я като съюзник. Приемете у себе си този образ. И дори в най-сложната ситуация, когато светът се разпада пред очите ви, си спомнете, че вие сте център на своята персонална Вселена.

Leave a Reply

%d bloggers like this: