Press "Enter" to skip to content

Японската диета остава вечен хит

Когато кажеш гейша, си представяш крехка японка

диета японска Затова и един от най-новите модни хитове е именно програмата за хранене на тези изискани дами, от които в днешни дни са останали не повече от 1000. Освен да владеят до съвършенство чайната церемония и увлекателните разговори, те трябва да са и с идеални пропорции на тялото. Дължат го на специална програма за хранене, създадена преди стотици години.

Уникалната диета продължава не повече от 5 дни и е съставена на основата на три продукта: ориз, зелен чай, мляко. Всеки от тях е с доказани полезни свойства. Белият ориз съдържа ценните магнезий, калий, фосфор и цинк, богат е на витамините А и Е. Но гейшите предпочитат дивия, който дава полезните за храносмилането фибри и утолява глада за по-дълго. За зеленият чай се знае, че подпомага работата на сърцето, укрепва имунитета и нервната система, тонизира, нормализира съня, повишава сексуалната активност и най-вече подпомага борбата с излишното тегло. Млякото доставя на организма градивните за мускулите белтъчини, но ще трябва да избирате нискомаслено (1,5-2%).

Диетата на гейшите категорично забранява да се ядат тестени изделия, масло, сол, захар, остри подправки и да се пие алкохол. Дамите се хранят задължително с риба, предимно морска. Нейните ненаситени мастни киселини са хранителни и полезни. Освен това с нея си набавят йод за поддържане на щитовидната жлеза и подобряват паметта си.

Leave a Reply

%d bloggers like this: