Press "Enter" to skip to content

3 важни правила за постигане на душевно спокойствие

Много от нас се стремят към спокойствие и мир на душата, но малцина са онези, които го постигат

спокойствие 1. Не се намесвайте в чужди работи

Повечето от нас си създават проблеми поради това, че прекалено често си пъхат носа в чужди работи. Правим го, убедени, че постъпваме по най-добрия начин и че нашата логика е единствено правилната. В резултат критикуваме хората, които не са съгласни с нас, и се опитваме да ги вкараме „в правия път“ -тоест нашия път.

Този подход отрича съществуването на индивидуалността, следователно – и съществуването на Бога, тъй като той ни е създал уникални. Няма двама души, които да мислят съвършено еднакво и да вършат едни и същи постъпки. Всички мъже и жени постъпват така, както и подсказва божественото, живеещо у тях. Бог се грижи за всичко и за всички. Не трябва да се безпокоите за другите! Грижете се за себе си!

2. Научете се да прощавате и да забравяте

Това е най-ефективният начин за постигане на душевно спокойствие. Често носим у себе си негативните чувства към човека, който ни е обидил. Забравяме, че обидата е била нанесена само веднъж, и постоянно подхранваме нашето недоволство -продължаваме „ да чоплим раната“.

Вярвайте в справедливостта на Бога и на кармата. Позволете Му да съди постъпките на тези, които са ви причинили болка. Животът е прекалено кратък, за да го хабите за дреболии. Прощавайте, прощавайте и продължавайте напред.

3. Не търсете обществено признание

В този свят има достатъчно егоисти. Те рядко ценят хората, без да преследват лична изгода. Нещо повече – никой не е съвършен. Тогава защо цените думите на похвала на смъртните като вас? Защо очаквате признание? Вярвайте в себе си. Чуждите похвали не траят дълго. Изпълнявайки задълженията си, не забравяйте за нравствеността и искреността. Останалото оставете на Бога.

Be First to Comment

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: