Press "Enter" to skip to content

4 рецепти за домашен крем против стареене от източната медицина

Източната медицина е богат източник на рецепти, както за здраве, така и за красота

Японките, и изобщо жените, които живеят на Изток, са добър пример за това – те са стройни и слаби, и изглеждат така, все едно нямат възраст.

Предлагаме ви тези четири сравнително лесни рецепти за крем, които може да си направите у дома и да ги ползвате за лице и за зоната около деколтето. Разбира се, не е нужно да правите и четирите наведнъж – изберете си една или две, според ефект, който искате да постигнете.

Тъй като съставките, използвани при приготвянето на домашните кремове, са естествени, срокът на годност на такива продукти е кратък. За да не се изхвърлят остатъци, се препоръчва да се приготвят такива кремове в малки количества.

С напредването на възрастта кожата ни губи тонуса си и по нея се появяват бръчки. Появата им се провокира от различни външни и вътрешни фактори. Заради тях дълбоките слоеве на кожата претърпяват промени, в резултат на което тя престава да бъде равномерна и гладка.

Външните фактори, предизвикващи появата на бръчки, са различни. Те включват продължително излагане на слънце, неправилно нанесен грим, излагане на ултравиолетови и други лъчения, вятър, употреба на алкохол и тютюн и др.

От друга страна има вътрешни фактори, които оказват негативно влияние върху здравето на кожата: лошо храносмилане, лош сън, действието на свободните радикали, които трябва да се неутрализират и извеждат своевременно от тялото.

Въздействието на свободните радикали върху кожата не може да бъде подценено. Поради тях клетките на кожата се разрушават, появяват се бръчки. Същото се случва, когато прекарваме твърде много време на слънце.

Несъмнено най-доброто, което трябва да направите в този случай, е да се опитате да се предпазите от въздействието на тези вредни фактори. Бъдете внимателни, когато използвате грим, бъдете по-сериозни към излагането на слънце и т.н.

4 натурални крема против бръчки

Ако по лицето вече са се появили бръчки, те не могат да бъдат премахнати. Но можете да избегнете появата на нови. Всичко, което е необходимо за това, е внимателно и редовно да се грижите за кожата.

За да направите това, китайската медицина предлага кремове, разработени на базата на естествени формули. Те ще ви помогнат да имате гладка и здрава кожа.

Днес ще споделим с вас 4 такива рецепти. С тях всяка седмица можете да приготвяте нов крем против бръчки.

Крем против бръчки от слез и масло

Необходими съставки

  • 75 г пресни листа от слез, нарязани на ситно;
  • 100 г масло (за предпочитане осолено).

Приготвяне

Вземете малка тенджера, сложете в нея ситно нарязани листа от слез и добавете малко количество вода. Трябва да има достатъчно вода, за да сварите листата. Това ще ви помогне да защитите и хидратирате кожата си.

Сега трябва да разтопите маслото. Използвайте водна баня за това. Когато стане течно, добавете сварените листа от слез и разбъркайте добре.

Изсипете готовата смес в съд с широко гърло, за да улесните нанасянето на крема. Когато сместа се охлади, поставете в хладилник.

Приложение

Нанесете получения крем с меки масажни движения върху зоната на лицето, където има бръчки. Препоръчително е процедурата да се повтаря 1-2 пъти на ден. След като нанесете крема, изчакайте 30 минути и след това изплакнете лицето с хладка вода.

Крем против бръчки с лимонова есенция и масло

Необходими съставки

  • 200 г масло;
  • 40 капки лимонова есенция.

Приготвяне

За да приготвите този крем, трябва да поставите масло в съд и да го загреете на водна баня, така че да не загуби свойствата си. Когато маслото стане течно, отстранете съда от котлона и оставете продукта да се охлади леко.

Добавете лимонова есенция към маслото и разбъркайте добре. След това затворете съда с капак и го поставете в хладилника.

Приложение

Нанесете крема с масажни движения върху проблемните зони на кожата. Измийте с хладка вода след 20-25 минути. Препоръчително е кремът да се нанася два пъти дневно – сутрин и вечер.

Крем против бръчки от лук, мед и чист восък

Необходими съставки

  • 30 г сок от лук (3 супени лъжици);
  • 25 г мед от портокалов цвят (ако няма и акациев мед ще свърши работа);
  • 30 г чист жълт восък (може да се използва и бял восък, но е по-добре да изберете жълт, ако е възможно).

Приготвяне

Първо трябва да вземете сок от лук. За да направите това, можете да нарежете лука в блендер или ръчно.

След това трябва да разтопите восъка. Това трябва да се направи на водна баня на среден огън.

Когато восъкът се разтопи напълно, добавете сок от лук и мед. Разбъркайте добре съставките и оставете да изстинат. След това може да се използва.

Приложение

Втривайте продукта в кожата на лицето веднъж дневно. Препоръчително е да направите това сутрин.

Крем против бръчки с нар и масло

Необходими съставки

  • 20 г сок от нар (2 супени лъжици);
  • 30 г масло.

Приготвяне

Разтопете маслото на водна баня, както е описано в предишните рецепти. Топлината на котлона не бива да е силна. Когато маслото се разтопи, оставете го да изстине малко и добавете сока от нар. След това продуктът трябва да се смеси добре и да се постави в хладилника, когато изстине.

Още при смесването ще забележите как кремът придобива желаната консистенция. Преди да го поставите в хладилника, не забравяйте да затворите добре съда.

Приложение

Препоръчително е да нанасяте този крем върху проблемните участъци от кожата 1-2 пъти на ден, сутрин и вечер. При еднократно приложение е по-добре да се даде предпочитание на сутрешните часове. Факт е, че през нощта чистата кожа диша по-добре.

Не оставяйте крема върху кожата за повече от 10-15 минути. След това изплакнете лицето с хладка вода.

Когато прилагате такива продукти, винаги внимавайте да не попаднат в очите. Бъдете внимателни и с дрехите и косата.

Това е всичко! Е, искате ли вече да изпробвате тези домашни средства на практика? Те ще ви помогнат да поддържате здравето, красотата и тонуса на кожата.

Източник: woman.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: