Press "Enter" to skip to content

5 магически точки за подобряване здравето на очите

90% от всички заболявания са свързани с нарушен кръвен поток

Когато започне проблем с очите, това означава, че е налице нарушение на кръвообращението около тях

Тези 5 важни точки около очите ще ви помогнат не само да подобрите кръвотечението в областите около тях, но и да окажете положително влияние на начина, по който виждате света около вас.

Това се дължи на факта, че енергийните канали, които преминават през конкретно тези пет точки, стават непроходими.

Затова е много важно всеки ден да масажирате важните точки около очите. Тези точки са сдвоени, симетрични. Те са разположени една срещу друга, и след като знаете точките на едното око, ще сте наясно и с местонахождението на точките и на другото око.

и не на последно място – ще можете да извършвате масаж едновременно и с двете ръце, в двете половини на лицето.

  1. Точка, разположена в началото на веждата. Поставете пръстите в самото начало на веждите и напипайте малка дупка в костта. Необходимо е точката да се масажира с кръгови движения навътре и навън с кокалчетата на палците, стиснати в юмруци (най-добре 36 пъти).
  2. Трябва да намерите средата на очната ябълка. Оттук се прави перпендикуляр нагоре и стигате до средата на веждата, в най-високото й място. Тази точка също се масажира с кокалчетата на палците 36 кръга по часовниковата стрелка и 36 обратно на часовниковата стрелка.

3. Точка в самия връх на веждите (има малка падина в костта)

Масажирайте с кокалчетата на палците 36 кръга по часовниковата стрелка и 36 обратно на часовниковата стрелка.

  1. Точки на скулите – най-високото място на скулите (има едва доловим спад в костта). Друг начин да намерите тези точки е да спуснете пръстите си от ъглите на очите перпендикулярно надолу и ще намерите тези точки. Те също се масажират с кокалчетата на палците 36 пъти.
  2. Намирате последната двойка точки, като спуснете пръстите надолу от средата на очната ябълка и ги опрете върху костта на орбитата (също като опипаме дупчицата в костта там). Масажирайтее 36 пъти.

След масажа е необходима релаксация

На слепоочията има място, в което, ако поставите палци, те леко пропадат. Слагаме ги там, а с показалеца правим поглаждащи движения по веждата, по окото, по долния клепач.

И накрая, трябва да правите кръгови движения с очните ябълки. Не е нужно да движите главата – само очните ябълки. Първо нагоре – надолу (36 пъти), наляво – надясно (36 пъти), кръгови движения наляво (36 пъти) и надясно (36 пъти).

Източник: ayzdorov.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: