Press "Enter" to skip to content

70-годишен дядо с лице на младеж: 7 тайни на младостта от Шанхайския феномен

Когато гледаме снимки на млади хора с монголоиден тип лице, често казваме: „Да, те всички изглеждат така, сякаш не стареят“

Дядо и внук

Тази фраза е вярна само отчасти. Бръчките и отоците съвсем не заобикалят хората с дръпнати очи.

Но, дядото от Тайланд е особено впечатляващ. Той е роден през 1950 г., което е просто невероятно, заради начина по който изглежда. В крайна сметка от снимките ни гледа един весел и доста млад мъж. Изобщо не прилича на пенсионер. И дори самото му име сякаш се смее: Ху Хай.

Биографията на невероятния дядо от Шанхай – Ху Хай

Ху Хай живее в Шанхай. Роден е през 1950 г. в многодетно семейство. Баща му е бил военен, а майка му – домакиня. Той израства сред други шестима братя и сестри. От дете се занимавам със спорт. Бащата умира много рано. На майката ѝ се налага да полага усилия, за да не се чувстват децата в неравностойно положение.

На 20-годишна възраст Ху Хай отива да работи в текстилна фабрика, въпреки че мечтае да пее и да танцува. По образование е икономист, владее английски, пътува много.

Китаецът стана известен след участието си в шоу за таланти за възрастни хора преди няколко години. Публиката беше просто шокирана от външния му вид. Ху Хай получи титлата „Най-модерен дядо“. Оттогава той често се появява по телевизията и кориците на различни списания в Китай и по света.

И едва когато се пенсионира, успява да реализира мечтата си: Ху Хай започва да пее с ентусиазъм. А пеенето, между другото, има много благоприятен ефект върху здравето на тялото (заради начина, по който човек диша, докато пее).

Това е всичко, което може да се намери като биографични факти за човека, който изглежда така, сякаш се е сдобил с подмладяващ еликсир. Каква е тайната на Ху Хай, който изглежда е замръзнал в младостта си?

Ето една негова снимка от истинската му младост

И какво се променило оттогава? Кожата му е все така гладка и още по-сияйна, косата също толкова гъста, а погледът изпълнен с весели пламъчета. Трудно е да се повярва, че този весел и ентусиазиран човек вече е над 70-годишен.

Въпрос на младежко излъчване или има и нещо друго?

Обикновено в Интернет се споделят истории на жени, които някак са успели да излъжат времето и да изглеждат десетилетия по-млади. Но днес отдаваме почит на един мъж. Той не просто има гладко лице. В крайна сметка, дори и по отношение на здравето, той е почти 2 пъти по-млад от истинската си възраст.

Ху Хай беше прегледан от лекари и те потвърдиха, че биологичната възраст на „дядото“ съответства на около 40 години

Това означава, че органите и системите му работят както при здравите четиридесетгодишни хора.

Що се отнася до така наречената „умствена възраст“, тази на Ху Хай е дори по-малко: 25-30 години, според различни оценки. Това означава, че когнитивните способности (мислене, памет, внимание) се поддържат на нивото на млад човек.

И по отношение на психо-емоционалната възраст Ху Хай е доста последователен – все така на около 20 години.

„Без значение какво казват другите, аз съм 20-годишен. Мога да правя това, което могат да направят днешните младежи на по толкова години. Младостта е въпрос на отношение и ако имате страст и любопитство, можете да живеете различен живот.“

И това е очевидно! Погледнете снимките: в очите му има ентусиазъм и страст. И начина, по който позира изобщо не е на сенилен човек.

Сред тайните му има неща, които нямат нищо общо с външния му вид. Нека разберем какви са.

Младежките тайни на Ху Хай

  1. Ежедневно висене с главата надолу.

Ху Хай виси с главата надолу всеки ден откакто е навърши 40 години. Продължителност – около 5 минути. Това, разбира се, е много за неподготвен човек. Но можете да започнете и с половин минута.

Ху Хай обува специални гравитационни ботуши. И подчертава, че основното в случая е редовността, а не продължителността.

2. Медитация

Техниката, насочена към успокояване и освобождаване от суетата, подобрява здравето, подмладява и помага да останем позитивни.

3. Ежедневна гимнастика

Разбира се, като представител на източната култура, Ху Хай избира стил на движение, който е близък до него. Дядото от Шанхай, който изглежда като младеж, предпочита Тай Чи (Тай Дзи Цюан).

4. Хобита

Ху Хай не се отказва от удоволствието да прави това, което му харесва. И въпреки че по време на своята младост не е имал възможност да пее, днес той го прави с огромно удоволствие. И не просто пее у дома, но и участва в различни конкурси, както и обича да ходи на караоке. Хобито поддържа силен интереса към живота.

5. Овлажняване на кожата

Китаецът си е направил сам лосион, който ползва всеки ден. Този лосион съдържа дестилирана вода, тинктура от божур, ябълков оцет и … глицелакс (слабително). Нестандартно решение, нали? Но едва ли ще можем да го разберем: Ху Хай не разкрива пропорциите на съставките, както и защо ги е избрал.

6. Масаж

На Изток обикновено се отдава особено значение на масажа. И това не е случайно. Въздействие върху биологично активни точки, отпускане на „стегнати“ мускули, тактилни усещания – всичко това има мощен лечебен и подмладяващ ефект.

Ху Хай има масажен стол, ръчен масажор и дори масажно легло у дома. Шанхайският „дядо“ обяснява, че е добре да се масажира цялото тяло: от върха на главата до върховете на пръстите на краката.

7. Основната тайна

Според Ху Хай най-важното нещо е: „Никога не ставай старец в главата .“ Той знае колко е важно да останеш отворен към новото и красивото, да изследваш постоянно света, да проявяваш любопитство.

Ху Хай подчертава стойността на позитивното мислене.

„Младостта е манталитет. Всеки ще остарее в един момент, това е неизбежно. Но ако се чувствате стари и просто искате да умрете, ако вече не искате да научите нещо ново, тогава наистина сте остарели, независимо на колко години сте.
Разбира се, годините тепърва ще си вземат своето. Защо да се стремите към невъзможното и да треперите над отражението си в огледалото, като може просто да „подмладите“ начина, по който мислите и живеете. И да направете всичко, за да сте здрави. Това определено ще стане видимо и върху лицето ви.“

Източник: dzen.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: