Press "Enter" to skip to content

Активирайте чакрите с правилна медитация за здраве и спокойствие

Според Карл Юнг чакрите са врати, през които в човека влиза енергия от Космоса

чакра Здравето му зависи от тяхното функциониране. Всяка чакра има свой цвят, който с подходяща музика се визуализира.

Седемте чакри са на местата на основните жлези. Те са:
1- Коренна или основна – надбъбречни жлези, червено
2. Сакрална – полови жлези, оранжево
3. Слънчев сплит -панкреас, жълто
4. Сърце – тимус, зелено
5. Гърло – щитовидна жлеза, синьо
6. Третото око – хипофиза, индиго
7. Теменна – епифиза, виолетово

Човек визуализира и медитира и без да го съзнава или нарича така. Сексуалните фантазии са визуализация и всеки е изпитал въздействието им върху тялото. Добре е да се работи с чакрите сутрин след събуждане. За да си представя по-лесно и бързо цветовете им, човек може да ползва цветни вещи – плодове, шалове, кристали.

1 – Започваш с първата Чакра в основата на гръбнака. Представяш си червено колело (например разтворен чадър) на това място и го завърташ все едно в коя посока. Ефектът е приятна топлина в тази част на тялото. Основната чакра въздейства върху производството на адреналин.

2. Втората чакра е център на сексуалността и на творческите способности. Медитацията върху нея се практикува от хилядолетия в Индия. Сексуалните партньори смятали, че са свързани във вечността и ще изживяват връзката си в следващи прераждания. Затова сексът не е бил причина хората да се събират, а липсата му – да се разделят.

Медитацията върху втората чакра е начин за справяне с липса на съзидателност, продуктивност и творчество. Въртенето й се визуализира с представата за портокал. Тогава енергията на оранжевото се разлива в половата система.

3. При емоционален проблем се работи за уравновесяване на третата чакра в слънчевия сплит. Егото е най-голямата спънка за нейния баланс. То има връзка с потребността на човека да контролира и манипулира другите. Докато медитира върху жълтия цвят на чакрата, човек усеща как затихва емоционалното му разстройство. Жълтото е цветът на слънцето и визуализацията създава усещане за топло слънце вътре в човека. С тази медитация се отпускат стомахът, жлъчката, далакът и черният дроб.

Ако към жълтото се добави и малко оранжево, чувствителността на сплита се слива с творческата енергия от втората чакра. Смеси ли се и червеното на чакрата-корен, се премахва страхът от конфликти, пораждащи дилемата „бягство или бой“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: