Press "Enter" to skip to content

Дебелите хора в Индия и Китай са рядкост – защо?

На изток имат точно изградени правила за хранене, които спазват стриктно от векове

слаба японкаИндия – на обяд се хранете добре!

Много хора отлагат основното хранене за вечерта. Това е вредно според аюрведа, индийското учение за правилния начин на живот и хранене. Големите порции трябва да се консумират на обяд. Огънят на храносмилането (Агни) е най-силен между 10 и 14 часа, тогава храната се преработва по-добре.

Ето какво можете да направите: Постепенно намалявайте количеството на храната на вечеря, докато стане наполовина на това, което обикновено ядете. Избягвайте мазното сирене, саламите и майонезата. Вместо това яжте извара, нетлъсти колбаси, например варена шунка и ръжен хляб, но пак само наполовина като количество. Ако на вечеря искате топла храна, увеличете количеството зеленчуци и намалете месото и пастата наполовина.

Тук пият и лютива вода: индийките приготвят вода с джинджифил и лимон според тяхното учение аюрведа. Тази напитка активира обмяната на веществата и храносмилането.

Малайзия -куркума срещу мазнините!

Тази подправка се отглежда в Малайзия и е важна съставка на кърито. Леко горчива, на цвят е жълта. Когато мазна храна се комбинира с куркума, категорично се пълнее по-малко. Според едно изследване куркуминът, който е основната съставка в куркумата, спира растежа на мастните клетки.

Ето какво можете да направите: слагайте куркума на всяко ястие, което може да се комбинира с жълт цвят и леко горчив вкус.

Тайланд – лютото е върхът!

Тайландските ястия са прочути с ужасно лютия си вкус. Но това е добре за фигурата! Лютите чушки, червеното или зеленото къри и всичко люто въобще загряват добре и по този начин подпомагат обмяната на веществата, като така се изгарят повече калории. Освен това ние ядем лютивото ястие по-бавно, а това значи и в по-малки количества.

Ето какво можете да направите: обогатете кухненския си рафт с повече подправки! Не се ограничавайте само със сол и черен пипер. Купете си например кайенски пипер за зеленчуковата супа или люти чушки чили за соса за спагетите.

Leave a Reply

%d bloggers like this: