Press "Enter" to skip to content

Джинджифилът най-добре помага при настинка и грип

Студено време, липса на слънце, отслабнал имунитет, следпразнична депресия -всичко това са фактори, които ни правят лесна жертва на грипните епидемии през зимата

джинджифил

Профилактиката е по-добра от всяко лечение, а храната е по-полезна от всяко лекарство. Правилно балансираната диета играе огромна роля в противодействието на вирусите през зимния сезон.

Всички системи в тялото ни – хормонална, ензимна, имунна – се състоят от протеини. Затова е необходимо да приемаме минимум по 50 г белтъчини на ден. Това е особено важно, ако температурата на тялото ни рязко се повиши, което се случва, когато организмът се бори с вирусите и има нужда от ударна доза енергия. Затова през зимата не забравяйте да включвате в менюто си домашно приготвен месен бульон, месо (нетлъсто свинско или телешко), риба (скумрия, сьомга, пъстърва), яйца, ядки, разнообразни млечни продукти. Тези храни ще ви помогнат да съхраните енергията си, а имунитетът ви по-лесно ще се бори с вирусите и бактериите.

За да поддържате здравето си, е необходимо да се грижите за нормалния воден баланс в тялото, а това означава да приемате минимум 2 л течности дневно. Най-добре е да наблягате на водата, но не пренебрегвайте и плодовите и зеленчуковите сокове и чая; Какаото съдържа веществото теобромин, което е отлично болкоуспокояващо средство. Чаша червено вино дневно (но не повече) също укрепва имунитета и прави организма устойчив при грипни епидемии. Започнете деня с чаша хладка вода с изцеден половин лимон – така ще подобрите храносмилането, ще се пречистите от токсините и ще се заредите с витамин С. Още един приятен начин да се хидратирате е джинджифиловият чай с лимон и мед. Прясно изцедените зеленчукови и плодови сокове също стимулират имунната система, снабдяват с антиоксиданти и засищат глада, така че може да заменят някое от междинните хранения.

Leave a Reply

%d bloggers like this: