Press "Enter" to skip to content

Добрите пожелания не винаги се сбъдват. Защо?

Със злобните послания като че всичко е ясно. А как стои въпросът с добрите?

 

пожелание за любов Сбъдват ли се и защо в интернет форумите не се среща и дума за подобни случаи? Навярно защото сама по себе си добротата предразполага към мекота и леност, а следователно скоростта на посланието е в пъти по-ниска, отколкото при злобните стрели.

Не можем, събирайки в юмрук цялата си неистова любов към някого, да произнесем страстно: „Дано спечелиш днес милион от тотото!“. Но дори и да можем, не е изключено въпросният късметлия наистина да спечели, но ние ще сме движени от още нещо освен от любов -например от отчаяние, когато любимият човек е в дългове, преследват го колекторски фирми, а животът му виси на косъм. И страстното пожелание за богатство за него може да се материализира, макар и не в планини от злато, но в нещо друго, което ще спаси и него самия, и ситуацията, в която е изпаднал. Но отново не добротата и грижата постигат целта, а нещо по-мощно, само замаскирано от любовта. Силата на емоциите – ето кое движи стрелата, достигаща целта!

Стихове с подтекст

Категорията на най-безполезните добри пожелания са поздравителните стихове, написани от безименни автори по поръчка или от самите роднини, измъчени в търсенето на рими, а не от същността и целта. Например нещо от рода на: „Със законния брак ви поздравяваме, голямо щастие пожелаваме!“.

Съветите на професионалистите са желанието да е формулирано ясно и без алегории. В този случай „милионите алени рози“, с които е обсипан пътят на влюбените, могат да бъдат възприети от висшите сили като препятствия, а „огънят на любовта“ намирисва на изгоряло. Пожелание, съдържащо подобни метафори, може да се изтълкува точно обратно – т.е., че по пътя си влюбените ще срещат прегради и пепелища. При това, ако пожеланието е произнесено от някого, който ви „има зъб“, обикновените стихове могат да се материализират и да доведат до много неприятности, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: