Press "Enter" to skip to content

Защо толкова известни хора практикуват кундалини йога?

Счита се, че кундалини йога събужда творческата енергия, която притежава всеки човек и която го кара да твори в своята област

йога кундалини Кундалини йога е учение, което се е предавало от уста на уста в продължение на 5 000 години като свещена традиция само за избрани хора. Но днес тази практика е достъпна за всеки благодарение на учителя Йоги Баджан, който през 1969 г. открито започва да преподава кундалини на Запад. Тази система е предпочитана от много хора по целия свят, тъй като има лечебно въздействие върху организма на човек. По време на практиката се изпълняват древни мантри, специално дишане и асани, които събуждат творческата енергия в човека или енергията на съзнанието. Тя се нарича кундалини и според древните йоги лежи навита като змия в основата на гръбначния стълб. Когато я събудим, можем да изчистим седемте чакри или енергийните центрове на тялото и да бъдем здрави. Практикуваме ли този вид йога, жизнената ни енергия ще се увеличи. Учителите твърдят, че когато това стане, ние спираме да живеем в мечтите и въображението си, а започваме да чувстваме истинската радост от живота и новите възможности, които ни се предлагат.

Кундалини йога е духовна практика, от която има невероятни физически ползи и лечебен ефект върху човешката душа и организъм. Когато се практикува редовно, в сърцето вече няма страх, гняв и депресия, и бързо се осъзнава, че всичко е така, както трябва да бъде. Може би поради тази причина този вид йога практикуват известни личности като Рийз Уидърспуун, Синди Крофорд, Вал Килмър, Сийл, Кени Роджърс, Дейвид Духовни, Кристи Търлингтън.

Leave a Reply

%d bloggers like this: