Press "Enter" to skip to content

Вярата привлича късмета, лошите нагласи го отблъскват

Нагласите и вярванията ни дърпат напред или назад

късмета

Най-често нашите вярвания, нагласи и поведение ни превръщат в късметлии или в неудачници. Затова на първо място трябва да вярваме, че късметът е на наша страна. Вътрешните ни убеждения задействат механизма на т.нар. самосбъдващи се предсказания. Подсъзнанието винаги търси доказателства в реалния живот за това, в което вярваме ,и ги намира. Много важни са нагласата, оптимизмът и гледната точка. Всяко събитие може да бъде разгледано като добър късмет или като лош – зависи от гледната точка. Обикновено късметът не е толкова в това какво ще получиш, а какво ще се случи в сравнение с това, което очакваш. Ние се определяме като късметлии или не, сравнявайки резултатите с нашите очаквания, искания и опасения. Ако са купили блузата, която сме искали, може да се ядосаме, но може и да влезем в друг магазин и да видим още по-хубава блуза и на по-изгодна цена. В характеристиката на късметлията пише, че той е човек, който открива възможности навсякъде, докато неудачниците не ги забелязват. Затова е редно човек да бъде отворен за неочаквани възможности. Хората често чакат да им се отдаде някаква възможност, а „възможността никога не идва – тя винаги е вече тук“, казва католическият свещеник и психотерапевт Антъни де Мело.

Да следвате интуицията си

За да догони късмета си, човек е редно да действа спонтанно, както го учи интуицията, дори при поемане на рискове. Щастливата случайност обикновено е там, където няма много логика. Често благоприятната ситуация е резултат от наши минали действия и намерения, но се появява изведнъж, сякаш от нищото и затова я определяме като голям късмет или чудо.

За да попадаме на добри обстоятелства и да постигаме успех, е необходимо да навлизаме 8 нови територии, да променяме условията, да опитваме нови неща, да бъдем там, където не сме били.

Leave a Reply

%d bloggers like this: