Press "Enter" to skip to content

Как да привлечем сами добрия късмет?

Някои хора смятат, че не са родени с късмет. Психолозите обаче твърдят, че всеки си има талант, който може да развие и който да му донесе успех в живота

късмет А трудностите са просто уроци и преход към нови житейски приключения. Опитахме да разберем дали има начин да провокираме късмета, да го извикаме в живота си, да го заслужим.

Оплакването ни отдалечава от желаното

Често се вайкаме как нямаме кола, апартамент, пари и по този начин, вместо да получаваме липсващото, затвърждаваме нямането. Няма смисъл да се оплакваме, че животът е несправедлив и че все съседът, свекървата или шефът са ни виновни. Животът е устроен да ни се случва това, за което мислим и говорим. Затова трябва да спрем мърморенето, сълзите, както и прекаления интерес към живота на другите. Всяко отрицание трябва да остане в миналото и да започнем да мислим за това, което искаме да постигнем. Известният доктор по психология Ричард Уайзман казва, че е нужно постепенно да се откъснем от вибрацията на проблема, да му обърнем гръб, за да отправим взор към търсенето на решението. Само когато се освободим от негативните чувства и се научим да обръщаме гръб на това, което ни кара да се чувстваме зле, ще започнем да се приближаваме към желаното с бързи стъпки. Както казва една японска поговорка „Ключът за вратата, през която влиза късметът, е у самия теб“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: