Press "Enter" to skip to content

Морската сол намалява холестерола

Морската сол е източник на повече от 80 минерала и микроелемента, необходими за доброто здраве и нормалното функциониране на организма

Seashell scoop filled with bath salts Особено ценно е нейното алкално действие, което балансира съотношението между киселини и основи и предотвратява развитието на болести. Морската сол укрепва имунитета, като прави организма по-устойчив на грип и алергии. Полезна е за дихателната система; тъй като помага за възстановяването на лигавицата. Заради голямо количество витамин С тя се проявява като антиоксидант и унищожава свободните радикали.

Високите нива на натрий, който постъпва в организма предимно чрез солта, могат да предизвикват сърдечносъдови проблеми и да се отразят негативно на костната система. В морската сол съдържанието на натрий е почти колкото в трапезната. Въпреки това морската е за предпочитане, защото кристалите й са по-едри и микроелементът по-трудно се усвоява. Учени доказаха, че редовната консумация на разтворена във вода морска сол може да намали нивото на лошия холестерол, да контролира кръвното налягане и да нормализира функцията на сърцето. Но колкото и да е полезен природният дар, с него не бива да се прекалява, защото в крайна сметка си остава сол.

Баните и ваните с морска сол имат детоксикиращо действие. Те стимулират отделянето на излишната вода от кожата и съединителната тъкан. Ако сте на море, възползвайте се от здравословното действие на морските бани -укрепване на имунната система, подобряване на кръвообращението и на състоянието на кожата.

Leave a Reply

%d bloggers like this: