Press "Enter" to skip to content

Промени в начина на живот от гледна точка на Източната медицина

Източната медицина ни дава различни техники и начин на живот, за да запазим и укрепим нашето здраве, жизненост и общото ни благосъстояние.

Основните техники са диетична модификация, медитация, тай-чи и чи гонг. Те са съставени от едни и същи теории и принципи като медицински практики на акупунктура и билкови лекарства и имат една и съща мощност, за да се лекува болестта и да трансформират начина ни на живот.

Медитацията често е свързана с различни религиозни дисциплини. По същество тя е научна техника за релаксация на нашия ум и органи. Доказано е, че редовното практикуване на медитация води до физически промени в мозъка и химията на тялото ни. По-голямата част тези промени са свързани с нашата способност да се справяме с нашите емоции и стрес. Освен релаксация, медитацията позволява да се правят промени в някои навици и взаимодействия, които могат да ни помогнат да се избегнат неща, идеи и действия, които да доведат до лошо здравословно състояние и лошото състояние на ума.

Релаксацията и повишаването на способността да се съсредоточим ни дават силата да направим някои съществени промени, от които се нуждаем, за да е по-спокоен нашия живот.

Медитацията е техника върху която има милиони теории и влияния. На много хора им е трудно да започнат с медитация, защото те се колебаят каква точно техника да изберат. Посещаването на курсове по йога може да реши този проблем.

Leave a Reply

%d bloggers like this: