Press "Enter" to skip to content

Фън-шуй за бизнесмени

Започнали сте собствен бизнес, трудите се от сутрин до мрак като пчелника, а полза никаква?

офис

Можете да обвинявате световната икономическа криза, а можете и да призовете на помощ древната технология на фън-шуй.

Фън-шуй обръща внимание преди всичко на енергетиката, която ви заобикаля. Ако в офиса ви тя не е балансирана, не очаквайте успехи. Това се касае както до енергията на всеки отделен служител, така и на енергията на онази част от помещението, в която се намирате. Залог за успешен бизнес е способността на всеки работник да съответства на енергетиката на фирмата като цяло. Настройте се за успех и така вдъхновете служителите си! А специалните средства, които предлага фън-шуй, ще насочат вашата енергия в нужното русло.

Помещението в идеалния случай трябва да има правилна форма и да се намира на правилното място. Офисът ви трябва да е в деловия център на града, на оживено място, в нова сграда. Наемете чистачка, защото търкалящите се хартийки са недопустими не само от гледна точка на хигиената, но и от позицията на фън-шуй. Още първия поглед трябва да говори, че тук работят солидни и процъфтяващи хора.

Фън-шуй отделя внимание и на мебелите в интериора. Бюрото ви не трябва да е срещу входа на кабинета, иначе ще ви затрупат грижи re на всеки влязъл в офиса – от случайния минувач до строгия санитарен инспектор. Все пак входната врата трябва да е в полезрението ви -трябва да виждате всички посетители в офиса, това ще ви даде усещане за безопасност и ще ви помогне да контролирате ситуацията. Зад гърба ви трябва да има стена, а не прозорец. Ако няма такава възможност, окачете на прозореца плътни щори.Трябва да закриете прозорците и ако гледат към покривите на съседни сгради, покрити с антени – всичко това създава поток от негативна енергия, насочен към вашия офис. Поставете на первазите пищни растения. По начало растенията в офиса са благоприятни според фън-шуй. Ако нямате изглед към природата или липсват прозорци, окачете по стените пейзажи, поставете кактуси на бюрата.

Погрижете се за осветлението на вашето бюро -доброто осветление привлича позитивната енергия. Слънчевата светлина, разбира се, е по-положителна от електрическата, но въпреки това на всяко бюро трябва да има индивидуална лампа: повече светлина – по-силен финансов поток към вашия бизнес!

Друг „кит“, върху който се държи успехът според фън-шуй, е чистотата. Поддържайте работното си място в идеална чистота – редовно почиствайте чекмеджетата и полиците от ненужни книги, изхвърляйте черновите и старите измачкани папки. Изтривайте ежедневно прахта от бюрото или ксерокса – блестящите повърхности не само радват очите, но и привличат паричните потоци.

Всички необходими ви вещи: телефон, факс, компютър, често използвани папки с документи, трябва да се намират в зоната на досегаемост, така че да можете да ги достигнете за секунди с помощта на въртящия се стол – тогава икономисвате време и енергия, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: