Press "Enter" to skip to content

Цветовете като лекарство

Обичате определени цветове и купувате само дрехи в тези тонове, без да ви пука за модните тенденции?

 

цветове лекуват

Прави сте. Според източните вярвания човек не бива да следва модата, а да носи цветовете като лекарство – те трябва да отговарят на нуждите му в момента.

Източните лечители са категорични, че цветовете са мощен извор на здраве. Всеки нюанс има собствена вибрация и тя влияе по различен начин на организма ни. При това по различен начин през различните дни. Терапевтите, които практикуват лечението с цветове, твърдят, че точно както хапче с кофеин може да е полезно, когато ни е паднало кръвното, и вредно, когато е прекалено високо, така много ярък цвят може да ни окаже позитивно влияние, когато сме отпаднали, и да засили емоциите ни, когато сме прекалено гневни. Специалистите подчертават, че в повечето случаи ние подсъзнателно сме привлечени от един или друг цвят – без да си даваме сметка, се стремим към това, което ни липсва в организма. Полезно е обаче да познаваме цветовете и да ги използваме „по предписание“.

Бялото е перфектният цвят за всяка ситуация, защото е комплекс от всички други. Смята се, че от него организмът сам извлича нюанса, от който има нужда. Затова, ако не сте сигурни какво точно да облечете, заложете на бяло и няма да сбъркате.

Жълтото е тон за зареждане с енергия.

Това е цветът на слънцето, тонизира и подобрява настроението ни. Според лечителите подходящо е и при храносмилателни проблеми, липса на апетит и заболявания на черния дроб, пише списание „За жената”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: