Press "Enter" to skip to content

Аюрведа: Как действат камъните върху здравето и нашата личност

Минералите или минералните камъни, както сме свикнали да ги наричаме, са кристализирани отражения на онези качества, които естествено се съдържат в нас

Който забрави това, докато носи бижута с камъни, или просто ги съхранява в дома си, той се отказва от собствената си сила.

Разглеждайте полускъпоценните и минерални камъните като проявления на определени аспекти на вашето „аз“.

Отнасяйте се към тях не само като към инструмент за подобряване, но и като към учители и не забравяйте, че имате работа с даровете на природата, предназначени да ни доставят радост.

Ахат

Има стабилизиращ ефект. Ако се носи често успокоява, принизява гордите и дава увереност на онези, които не са сигурни в себе си.

Азурит

Успокоява нервната система, насърчава пречистването на кръвта, а също така засилва интуицията и екстрасензорните способности.

Аквамарин

Има силно стягащо действие и помага при задържане на течности. Облекчава страха, успокоява нервната система и спомага за насочване на енергията към пикочните пътища. Имайки хармонизиращ ефект върху черния дроб, премахва гнева. И накрая – улеснява словесното изразяване на желанията.

Диамант

Усилва всяка енергия, която в момента тече през тялото. Изостря възприятието, стимулира репродуктивната и имунната система; препоръчва се да се носи при заболявания като СПИН, рак и диабет. Като заместител може да се използват бижута с добре обработен цирконий.

Аметист

Подобрява функциите на имунната система и жлезите с вътрешна секреция, особено на епифизата и хипофизата. Успокоява нервната система, насърчава трансформацията, защитава аурата и засилва интуицията.

Тюркоаз

Има добро въздействие върху кръвообращението и дейността на белите дробове и сърцето. Укрепва нервната система и насърчава комуникацията и себеизразяването.

Перла

Минерален дар от морето. Регулира движението на течности в мускулните тъкани и успокоява ума, облекчавайки безпокойството, причинено от неизвестното.

Кварц

Укрепва имунната система и регулира хормоналната секреция. Поддържа общия баланс на организма и действа тонизиращо на всички тъкани и органи. Освен това насърчава комуникацията на всички нива и повишава в очите на човек значимостта на всичко, което се случва в живота му.

Корал

Този красив минерал, с приятен червен цвят помага при нарушения на минералния баланс в организма, при възпаления и тумори. Нормализира състава на кръвта, има общо стабилизиращо действие, стимулира функциите на половите органи, насърчава отварянето на сърдечната чакра и осъществяването на планове.

Котешко око

Това е затоплящ камък, който повишава умствената енергия и насърчава разкриването на екстрасензорни способности. Действа успокояващо както докато се носи, така и докато се гледа. Подпомага духовната енергия и има успокояващ ефект върху нервната система.

Нефрит

На Изток приемат нефрита за талисман на плодородието. Благодарение на зеления си цвят, този камък има антипиретичен ефект и помага при треска. Освен това помага за установяване на връзка между сърцето и емоциите.

Опал

Опалът има стимулиращ ефект върху хипофизната жлеза. Балансира имунната система, отваря сърдечната чакра и се свързва с висшия Аз.

Розов кварц

Носи облекчение при инфекциозни заболявания на пикочните пътища. Освен това помага да се отървете от страха и гнева, раздразнението и чувството за вина. Този камък има охлаждащ и успокояващ ефект.

Цитрин

Благодарение на жълтия си цвят, той хармонизира волята, а също така помага да се приеме живота в цялото му многообразие и да се види светлата страна във всички житейски събития. Това е един от най-добрите камъни за намаляване на стреса. Действа като мускулен стимулант, успокоява нервната система, облекчава болките в гърба и главоболието, подобрява храносмилането и нормализира функциите на пикочните пътища.

Амбра, амбър

Това е фосилна смола. Амбър е подобен на кехлибара. Предпазва от негативни енергии, облекчава тревожността, нервността, напрежението и спазмите. Има мощен успокояващ ефект върху нервната система, помага за медитация и отваряне към по-висши насоки и подобрява психическите способности. Това е прекрасен талисман за деца, тъй като им помага да се развиват.

Източник: geomarket.com.ua

Leave a Reply

%d bloggers like this: