Press "Enter" to skip to content

Всички болести са от ядове!

Нормално е да се тревожите, всички го правим

Но загнездят ли се притесненията твърде дълго в съзнанието ви, ще стигнете до психически срив и ще си докарате болести. Лекарите отдавна доказаха, че на безпокойството се дължат заболяванията не само на нервната и сърдечно-съдовата система, а дори алергиите и астмата.

„Тревогата внася мрак в нашия живот. Единственият начин да прогоним мрака е като запалим светлина, която да го разпръсне така, както слънцето разпръсва облаците“ – с тези редове започва книгата „Как да преодоляваме тревогата и стреса“ на Дейл Карнеги и сътрудници, издадена от „Колибри“ и представена първо то вестник „Всичко за семейството“. Книгата обаче не е поетична, а пълна с конкретни съвети. Никой проблем досега не е решен посредством притеснение. Но ако насочите енергията, която изразходвате за тревога, към конструктивни стъпки за справяне с трудностите, ще се превърнете в много по-здрави и щастливи хора.

Дейл Карнеги е пионер в онзи клон на психологията, наричан днес от специалистите“ развиване на човешкия потенциал“. Той е сред първите, които публикуват книги на тема приложна психология. “ Как да печелим приятели и да влияем на другите“, „Как да постигнем самоувереност и да влияем на другите чрез ораторско майсторство“,“ Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота“ са световни бестселъри. През 1912 г. ученият основава асоциацията „Дейл Карнеги и съдружници“. Днес тя има представителства в 75 държави, а някои от най-добрите световни психолози работят за нея. Всички те остават верни на методиката на своя учител, която, независимо дали се прилага в областта на бизнеса или в личния живот, преследва една-единствена цел – чрез съзнателно развиване на личностните си качества хората да се научат да постигат разбирателство помежду си, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: