Press "Enter" to skip to content

Защо позитивните хора успяват?

Животът е това, което се случва, докато правим планове

Няма начин да не сте чували тази и подобни на нея сентенции. Личният ви опит сигурно доказва това, което учи и теорията на управлението – един от големите рискове за успеха е прекалено дълго да обмисляте решенията и да не предприемате действия.

И в семейството, и в работата ще грешите, ако трудно проявявате воля да направите първата практическа крачка. Колкото повече мислите, претегляте „за“ и „против“ избора си, толкова по-голяма е вероятността да се разколебаете и да запазите статуквото или да пропуснете възможността. Ефективните хора се познават по увереността. Те се концентрират върху проблема, правят необходимите проучвания и консултации, структурират силните и слабите страни на решението, приемат го или го отхвърлят. Ако мислено са казали „да“, започват да преследват набелязаната цел, пише вестник „Всичко за дома“.

Бързият преход между обмисляне и действие не означава, че не сте избрали най-добрата възможност. Представете си, че трябва да решите дали да смените работата си. Колко дена ви трябват за това, след като сте събрали нужната информация? Седмица? Нима ще мислите всеки ден по половин час? Напълно излишно. Просто се съсредоточете, напишете на лист плюсовете и минусите, претеглете ги и дръпнете чертата. После веднага приемете или отхвърлете офертата.

Leave a Reply

%d bloggers like this: