Press "Enter" to skip to content

Входната врата – визитната картичка на къщата

В древната китайска философия входната врата е била наричана „устата на къщата“, подчертавайки нейната специална мисия

Трябва да се внимава каква енергия преминава през този филтър и какво остава извън него.

Как да направим входа на жилището възможно най-привлекателен и така че да привлича любов, щастие и просперитет?

Правило 1. Вратата да е като нова

Качеството и външният вид на входната врата до голяма степен отразява статуса на човек, така че ако искате да промените ситуацията с финансите и да допуснете здравето, материалното богатство, престижа и изобилието в живота си, уверете се, че вашата входна врата е в отлично състояние.

Правило 2. Светлина и въздух

Входът на къщата е не само за хора и четириноги домашни любимци, но и входна врата за Силите на светлината и въздуха (тук не говорим за банална вентилация на стаята, а за метафизичен въздух). Когато става въпрос за входна врата в блок, практикуването на ритуала отваряне на вратата, за да пусне атмосферата на новия ден в къщата заедно с полъха на вятъра, няма да работи. Но ако живеете в частна къща, тогава преди закуска отворете входната врата за 1 минута и пуснете в къщата потоците от Светлина и Въздух.

Правило 3. Местоположение на вратата

Разбира се, малко хора могат да повлияят в коя посока да се намира вратата. Но общите правила си струва да бъдат разгледани. Според правилата на Фън Шуй не е добре вратата на банята или спалнята да е разположена строго успоредно на входната врата. По този път е добре да организирате някаква виртуална бариера, например светлинен екран или завеса. На входа на жилището не е желателно да има струпване на обувки, стари чадъри и др. Колкото по-просторно е мястото пред входа, толкова по-удобно се чувстват хората в къщата.

Правило 4. Цвят на вратата

Нито самата врата, нито зоната до нея не трябва да са твърде тъмни. Уверете се, че тази зона е добре осветена, сменете лампата, ако е необходимо. Предпочитайте пастелни цветове – бежово, светло жълто, праскова, корал, бяло.

Правило 5. Огледала

Не поставяйте огледала на страничните стени на входа. Според китайските мъдреци, в същото време те крадат енергията на обитателите на къщата и гостите.

Източник: woman.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: