Press "Enter" to skip to content

Думите дават и отнемат енергия

Според духовните учители чрез думите ние се преструктурираме на висше енергийно ниво, а според учените – на съвсем ниско клетъчно ниво, защото влияем на водата в клетките си

думи Истината е, че това са просто две формулировки на една и съща теория – че контролът над думите обещава контрол над живота.

През 1999 година Масару Емото публикува първата си книга „Послания от водата“ и предизвиква истинска революция. Не защото теорията, че водата има памет и може да ни лекува, дотогава не е съществувала. Напротив, лечебните свойства на водата са познати от дълбока древност, тя винаги е била издигана в култ във всички общества, била е използвана в множество мистични ритуали, има място в почти всяка религия. Революционното в труда на д-р Емото се състои в това, че той успява чрез научни методи да докаже тези теории, считани от мнозина преди това за просто мистични и дори крайни.

Д-р Емото прави поредица от опити, при които заснема под микроскоп замръзнали кристали на водата. Той установява, че тези кристали са различни в зависимост от средата, в която е била тази вода – дали е взета от храм, дали от парк, дали е вода, около която е имало болен или нещастен човек. Японският учен доказва, че когато около водата е имало тишина, хармония, щастие, кристалите й са в напълно правилна и прекрасна форма, а ако водата е била в неблагоприятна среда – кристалите са дефектни, с неправилни, с аномални форми. По този начин ученият доказва, че в зависимост от средата се променя значително в положителна или отрицателна форма структурата на водата. Оказва се, че дори музиката, която се пуска в близост до вода, може да влияе върху формите на кристалите й – зависи дали е спокойна, релаксираща или наситена с агресивни ритми и думи.

Това изследване е от огромно значение не само защото доказва научно тези интересни теории, но защото ни разкрива две основни неща – първо, че може да зареждаме положително или отрицателно водата около нас с подходящи думи и музика, и най-вече – че можем да променяме структурата на собствените си клетки, защото човешкото тяло представлява 60-70% вода. Следователно, ако се заобикаляме с хубави думи, релаксираща музика, спокойствие и щастие, ние променяме структурата на своите клетки и това неизменно се отразява на целия ни организъм, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: