Press "Enter" to skip to content

Здраве от фън-шуй в 3 лесни правила

Според фън-шуй здравето на човека се формира при определени условия, които трябва да се спазват в жилището

Feng-Shui Ще припомним най-важните от тях.

ПРАВИЛО №1: ЛЕГЛОТО

По този въпрос всички майстори на фън-шуй са единодушни: леглото трябва да е с един матрак (ако става дума за семейна спалня), да няма под себе си нищо, освен четири крака и идеално чист под. Подът под леглото се нарича „резервоар (или резонатор) на здравето“. Да си припомним леглата в болниците. Тази лаконична простота способства за дълголетие и здраве.

Ако спите на разтегателен диван, сложете върху него тънък цял матрак.

Ако под леглото си имате чекмеджета, покрийте ги фолио и съхранявайте в тях единствено спално бельо.

ПРАВИЛО №2: ОГЛЕДАЛА

Спящият човек не трябва да се отразява в огледало – нито частично, нито изцяло. Енергията ци, която изпълва и подхранва всичко и осигурява нашето здраве, не може да разпознае кой е ориганалът и кой – отражението, и може да „подхрани“ огледалния ви двойник. „Отрязаните“ от огледалото .части на тялото винаги страдат и боледуват.

Ако в спалнята или близо до леглото ви все пак има огледало, което не можете да махнете, майсторите на фън-шуй настоятелно съветват да го покривате с драпировка или с пищни каскадни изкуствени цветя.

ПРАВИЛО №3: СТИХИИ

Не е желателно печката да е разположена плътно до мивката или до хладилника. Между тях трябва да разположите шкафове, иначе конфликтът между стихиите ще се отразява върху храносмилането и върху цялостното ви здравословно състояние. Докато микровълновата печка. Ако не можете да я избегнете) може да се допира до хладилника, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: