Press "Enter" to skip to content

Иглорефлексотерапия облекчава състоянието при дерматит

Източната медицина търси причината и едва тогава се справя с проблема

Състоянието при изключително неприятното заболяване дерматит може да се подобри, ако използвате някои от техниките, които са присъщи на китайските лечители. За да успокоят кожата те прилагат мляко и сметана. Защо? Защото млечните протеини са много полезни точно при такива състояния. Използват се като овлажняващо средство. Млякото се добавя във ваната при къпане – то успокоява, снема раздразнението и сърбежа. На една вана са необходими 1 – 2 чаши мляко.

Лечителите от Изток задължително ще започнат лечението само когато тялото е претърпяло очистване пак чрез природни средства. Най-често се ползват чай от мента и глухарче. Китайските медици знаят, че при мнозина с дълъг стаж с дерматит помага лечебното гладуване и изчистването на червата.

Смята се, че през задръстените черва се всмукват алергените. Обикновено лечебното гладуване се провежда под лекарски контрол, като се започва с едно денонощие и се стига до три. Ако ви е трудно, можете да прилагате разтоварващи дни: ябълкови, киселомлечни, оризови. Това ще позволи на червата да си отдъхнат и да изведат съдържимото.

Много видове дерматити, освен екземите и фотодерматита, добре реагират на лечението със слънчева светлина: дозирано пребиваване на слънце от десет до пет вечерта. През зимата е добре да се разхождате във всеки слънчев ден независимо от времето.

Отличен ефект има иглорефлексотерапията и попълването на запасите с витамини и минерали. Полезно при лечението на дерматит е да се използват физическата култура и методите за релаксация: йога и медитация…

Leave a Reply

%d bloggers like this: