Press "Enter" to skip to content

Изкуствени цветя у дома: източни суеверия

Красивите и реалистични изкуствени цветя ще бъдат чудесна декорация за вашия дом

Изкуствените цветя стават все по-популярни, тъй като предлагат редица предимства пред естествените цветя. Тези цветя изискват по-малко поддръжка, дълготрайни са и без съмнение ще озарят вашето пространство, както на открито, така и на закрито.

Изкуствените цветя също така са чудесен вариант за хора с алергии, тъй като не отделят прашец във въздуха. Някои хора обаче не са убедени, че декорирането на къщата с неживи растения е добра идея. Нека да разгледаме суеверията. Така ще сте наясно дали да държите у дома изкуствени цветя или ще предпочетете естествените и живи растения.

Източни суеверия

На Изток хората вярват, че е абсолютно неприемливо да се подаряват букети от изкуствени цветя, без значение дали има повод за това или няма. Факт е, че такива цветя ще донесат усещане за самота и безпокойство в къщата. Освен това, съществуват източни вярвания, според които хората, в чиито къщи има изкуствени цветя ще започнат да „съхнат“ и да се превръщат едва ли не в живи мумии. Още по-лошо е да има в къщата изсъхнали, хербаризирани цветя – това, според източните вярвания, е едва ли не покана към смъртта да посети къщата. И колкото повече „мъртви“ или изкуствени цветя подарява човек, толкова по-бързо ще се сбъдне тази тъжна поличба – са съхне и да вехне и той. Това поверие обаче важи само за изкуствени цветя, дарени от някого. В този смисъл – не бива нито вие да подарявате изкуствени цветя, нито да държите такива, подарени ви от някой друг.

И да повторим - не е проблем, ако сами решите да украсите дома си с някое и друго изкуствено цвете

Добре ще е да имате за баланс и живи цветя, обаче.

Изкуствени цветя – мястото им е на гробищата

Според някои, изкуствените цветя се идентифицират с погребения или с гробища. В края на краищата, в много европейски и азиатски държави преди са се продавали такива цветя предимно около местата, на които хората са погребвали своите близки.

Да, това е било факт, и в днешно време може да видите погребални агенции, пищно украсени с изкуствени цветя, оформени като венци или букети. Но, ако все пак сте решили да ги направите част от декора на вашия дом, прогонете тази мисъл. Все пак вие взимате изкуствените растения със съвсем друга цел.

Светът неизбежно се развива, всяка година се появяват нови технологии и различни изисквания на обществото. Във връзка с по-активния начин на живот на хората се появи тенденцията да се поставят изкуствени цветя у дома: в крайна сметка е хубаво, когато красивите цветя украсяват стаята за дълго време, не вехнат и носят предимно радост. И още един факт от Изтока – в Страната на изгряващото слънце изкуствените цветя днес има не само в домовете на хората, а и в обществените сгради. Вярванията за изкуствените растения са едно, а изискванията за красота и хармония в околното пространство съвсем друго.

Преди не е имало цветарски магазини, и затова хората трябваше да отглеждат рози и божури в градината си. Но с течение на времето се случи така, че повечето жители на селата се преместиха в градовете. Там, разбира се, апартаментите преобладават, за сметка на къщите, и няма кой знае каква възможност да се отглеждат цветя. Затова днес се отглеждат цветя в индустриален мащаб. Това налага да преразгледате отношението си към изкуствената растителност.

Носи ли ви радост, значи е за вас, казват източните мъдреци…

Източник: woman.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: